Els mantres t’inspiren i t’apropen a la veritat; t’ajuden a ampliar les opcions per aconseguir la teva prosperitat.

Normalment si no estem experimentant la prosperitat pot ser degut a un possible auto boicot, ja que podem tenir creences que estan creant part de la realitat que experimentem, encara que no en siguem sempre conscients del tot.

Per aquest procés de canvi, de treball personal cap als teus objectius, els mantres et poden ajudar. Els mantres t’inspiren i t’apropen a la veritat i t’ajuden a ampliar les opcions per a la teva prosperitat. Jo acostumo a triar un mantra que estigui orientat a la creença limitadora que he detectat i que estic treballant. Així doncs et proposo que escullis un mantra que estigui relacionat amb la teva limitació.

Per treballar amb el mantra, repeteix-lo almenys tres vegades al dia, en moments diferents. Respecte a perseverar, et recomano el que faig jo, que és repetir-lo almenys durant vint-i-un dies. He observat que quan tenim pensaments molt arrelats sobre determinats temes, cal un cert temps per poder-los substituir. Els mantres no cal que els diguis en veu alta, només cal que els diguis per a tu. Apart de repetir els mantres, pots acompanyar-los de visualitzacions. Pots visualitzar, imaginar que vas substituint les teves creences antigues per aquestes noves. Pots fer-ho amb totes les afirmacions (mantres) que vulguis.

Els que et proposo són exemples que funcionen, però t’animo a escriure els teus, amb les teves pròpies paraules. Al final tens el poder necessari per canviar tot allò que decideixis.

Mantres per substituir i alliberar-te d’antics patrons obsolets sobre la prosperitat integral, perquè puguis integrar una visió completa, tant física com espiritual, d’emprendre i prosperar des de l’abundància:

  • Quan emprenc soc una persona creativa, generosa, valenta.
  • Projecto sempre expressant els meus dons i genero prosperitat.
  • Sempre emprenc integrant totes les dimensions, la física, la mental, l’emocional i l’espiritual.
  • Tenir resultats materials forma part de prosperar.
  • Em permeto tenir diners i expresso la meva generositat quan en tinc.
  • L’èxit material forma part de la meva evolució integral.
  • Visc amb plenitud i m’allibero fàcilment del que no és funcional.

Les creences que tenim sempre creen

Per entendre millor el que et comento, t’explicaré com funcionen en general les creences a la teva vida. Fruit de les teves experiències i de l’entorn on t’has educat, la teva ment conscient ha fet certes interpretacions i les ha anat incorporant a la part subconscient com a creences que són veritat.

De fet, no sempre tenim clar ni anem revisant el que creiem, és a dir, el què és veritat per nosaltres. La majoria de vegades, un cop ja ho tenim interioritzat, la ment subconscient, que ho considera vàlid, ho té com un procés automàtic i va prenent decisions basades en la seva certesa. Així, quan tens una creença sobre un tema concret, aquesta creença sempre està funcionant a la teva vida i, per tant, la condiciona contínuament.

Així doncs, t’acabarà passant allò que et confirmi la teva creença, per tal que puguis seguir afirmant que allò que creus és veritat. Per tant, les creences que tens funcionen així perquè en algun moment les has donat per bones i la ment subconscient les té funcionant de manera automàtica. No tenen cap intenció de castigar-te, sinó de donar-te la raó, perquè qui les creu ets tu.

Aquí em vull aturar una mica, perquè és útil entendre la naturalesa de la veritat. Hi ha veritats absolutes certes per a tothom? Doncs segurament n’hi ha algunes, però poques. També et diré que no hi ha cap seguretat que ho siguin sempre, ja que van evolucionant a mesura que tenim més coneixement en tots els àmbits. Per exemple, la llei de la gravetat actua quan agafo un objecte i el deixo anar. Observo que es precipita a terra i això és a causa de la força de la gravetat terrestre que actua sobre l’objecte.

Després també hi ha aquelles creences que semblen veritat, perquè senzillament es troben generalitzades de manera col·lectiva i actualment ningú les qüestiona. Això vol dir que són veritat realment? No necessàriament. Actuen com a veritat per a aquelles persones que hi creuen o que no se les qüestionen. I, per tant, contribueixen a crear una realitat que es va realimentant i consolidant fins que algú ho qüestiona.

I finalment hi ha veritats que només ho són per a tu o per a poca gent. Aquestes serien les creences que tenim cadascú de nosaltres, tant conscients com inconscients. I també actuen creant una part del que experimentem. Són com les anteriors, però segurament ens és més fàcil adonar-nos que les podem canviar, ja que mirant al nostre voltant molta gent no se les creu. Quan comences a observar-te i a entendre que pots canviar el que creus, de seguida veus que altres persones en circumstàncies similars a les teves i creences diferents estan experimentant coses diferents. I aleshores és quan pots entrar a qüestionar allò que creies veritat i a acceptar que el fet de ser «cert» només és una opció entre moltes.

Així doncs, quan acceptes que només és una creença, que només és una opció de les moltes que existeixen, és quan pots decidir si encara et serveix o bé ja prefereixes modificar-la o canviar-la.

A partir d’aquest moment estàs guanyant un grau de llibertat. A partir d’aquest moment ja pots incorporar noves opcions a les que tenies fins ara, perquè les teves decisions incorporen nous paràmetres que abans no incorporaves. Decidint amb més llibertat, i incorporant més opcions, tens més possibilitats d’aconseguir els teus objectius.

Els mantres i com despleguen la seva màgia: el poder de la paraula per ser i manifestar

Per a poder tenir èxit la manera de començar és alliberar-nos de les limitacions i creences que ens hi allunyen o ens el dificulten. Moltes vegades no ens adonem que tenim creences que no estan alineades amb la nostra part més autèntica i creativa.

Els mantres són frases que et poden inspirar a transformar allò que ja no et serveix i canviar-ho per una versió més acurada de qui ets. La paraula amb intenció i coneixement té molt poder per crear i també per transformar.

Comencem per conscienciar-nos de com ens parlem a nosaltres, doncs la manera com ho fem és molt important. Determinades maneres de parlar-nos poden crear-nos tot tipus de disfuncions, també físiques.

I per arribar a aquesta conscienciació pregunta’t com et parles a tu mateixa. Amb respecte? Amb amabilitat? Amb exigències? Tens a dins teu un petit dictador que et va dient que no fas mai res bé? Tens un petit irresponsable que fa veure que mai ha tingut res a veure amb el que hi ha a fora i que sempre et diu que miris la lluna? Estic exagerant, lògicament. Però segur que quan escoltes el teu diàleg intern veus una part del passat i dels records acumulats que et van guiant a recrear una vegada i una altra coses que fas automàticament i que has après, però que ja no vols per a tu.

Aquesta part de nosaltres que ens parla així també som nosaltres. No cal lluitar-hi. Només acceptar com és actualment. La relació entre com pensem, com ens parlem, ens porta a prendre unes determinades decisions i accions, i a acumular en moltes ocasions tot tipus d’emocions destructives i tòxiques envers nosaltres. En aquesta situació, els mantres ens ajuden a acceptar el que hem viscut, a ser-ne conscients, a veure que forma part del passat, a estimar-ho i a partir d’aquí a cuidar-nos i a parlar-nos millor.

Els mantres ens ajuden a connectar-nos amb una veritat més profunda. Tenen el poder d’alliberar-nos de les toxicitats i d’aprendre a dir-nos les coses d’una manera més funcional i amorosa. Quan anem acceptant el passat i aprenem a parlar-nos de manera diferent, despertem el poder il·limitat que tenim per generar i també per materialitzar la prosperitat a la nostra vida, a través de tots els projectes que triem.

Els mantres estan dissenyats perquè siguin un conjunt de paraules, acompanyades o no de sons, que vibren a una freqüència concreta per tal que provoquin transformacions voluntàries en tots els nivells del teu ésser. Els mantres contenen una determinada intenció i, per tant, activen la nostra llibertat de manera sistemàtica quan els integrem en una pràctica o rutina concreta relacionada amb allò que volem experimentar.

Et poso exemples de mentres que de ben segur coneixes. De fet en moltes pregàries religioses s’incorporen mantres compartits i potents per provocar transformacions i canvis. Per exemple, quan al final d’una pregària com el Pare Nostre, diem «amén», estem dient la instrucció «que així sigui, que es produeixi». Quan ens diem «t’estimo», estem reconeixent l’amor que portem dins, incondicional, per ser qui som. Quan diem «om», estem experimentant la pau mental i un estat de meditació que ens ajuda a connectar-nos amb la nostra essència, on ja ho tenim tot. En el cas del mantra «om», es coneix també com el mantra de la creació, de tot el que és, ha sigut i serà. Un altre exemple de mantra que forma part de tota una disciplina d’empoderament és el «jo soc». Aquest mantra et fa reconèixer la teva capacitat creadora des de la llibertat i responsabilitat del lliure albir.

Tot allò que poses darrere del «jo soc», pot crear mantres concrets que van expressant qui acceptes ser en aquest moment i que ajuden a desplegar allò que ets en totes les teves dimensions, també la material. Podries dir «jo soc la claredat mental», per exemple, quan estàs a punt de prendre una decisió important.

El que et vull dir és que els mantres, tot i venir de tradicions diferents, es troben àmpliament estesos i reconeguts, i moltes persones els utilitzen diàriament. No acostumo a ser dogmàtica en res, i tampoc ho soc en quins mantres són més efectius.
Això ho has de decidir tu. El més important és que t’ajudin en allò que et proposes. Per tant, prova’n alguns i tria els que et siguin més afins.

La clau és que els mantres siguin conscients i, per tant, que per a tu siguin actes personals de transformació i empoderament, no meres repeticions sense sentit ni comprensió. Quan ens diem els mantres permetem reconèixer el nostre poder personal.

Un mantra funciona quan t’ajuda a empoderar-te. Per exemple, quan diem «t’estimo», en el fons ens transforma si ens diem que ens estimem a nosaltres mateixos, ja que reconeixem que sense estimar-nos no podem estimar, sense estar plens d’amor no en podem donar.

Així, com que no hi ha uns mantres millors que d’altres, sinó opcions perquè puguis escollir, ja et comento que el mantra més natural i efectiu per a tu és aquell que t’acabaràs creant tu, i que generarà desbloquejos sense gaire esforç, perquè sortirà de la teva inspiració.

L’única cosa que et comento és que el mantra ha de tenir en tu un efecte d’apropar-te a la teva veritat, a qui ets. El mantra ha de ser una veritat que et faci sentir obertura i
expansió.

Canviar: el coratge que ens cal per renunciar a tenir raó

Una frase que sempre em serveix en processos de canvi és aquesta, que resumeix perquè moltes vegades ens costa canviar:

Canviar es basa en renunciar a tenir raó per trobar camins alternatius més favorables
que et facilitin ser qui ets i aconseguir allò que realment has decidit que és bo per tu.

Resulta que donem per bones determinades veritats que en realitat només ho són per nosaltres o per un grup de persones reduït. I vivim sempre d’acord amb aquestes, per prendre decisions, considerant que són certeses. En realitat, en moltes ocasions són creences conscients i inconscients que ens van assistint només per repetir sempre el mateix i recrear una vegada i una altra, allò que experimentem.

Per adonar-te que són creences pots observar que no tothom viu considerant que són certes, de fet molta gent no se les creu. A partir del moment que entens això, veus que persones amb circumstàncies similars a les teves i creences diferents, estan experimentant coses diferents. I aleshores és quan pots entrar a qüestionar allò que creies veritat i a acceptar que el fet de ser «cert» només és una opció entre moltes.

La primera vegada que em vaig plantejar això em vaig sentir molesta. Segurament a tu també et passa que donar la possibilitat a que això que et comento sigui cert, et generi frustració. Et pot fer sentir culpable pensar que una part del què estàs experimentant ho podries haver evitat. Però he arribat a la conclusió que tant se val si nego el què veig a la meva vida i insisteixo que no ho volia. El què si que he anat veient és que allò que crec de manera sostinguda i el meu subconscient va repetint, crea una part important de la meva realitat i m’indica el què fins ara he «volgut».

És important que entenguis que hi haurà coses que no podràs canviar totalment, però tens més incidència per crear la teva realitat del que penses. La nostra naturalesa es basa a tenir llibertat d’acció en bastantes més coses de les que pensem. I aquesta llibertat té com a límit la responsabilitat i com a motor l’amor incondicional que ens permet triar i equivocar-nos, acceptant aquesta responsabilitat.

Tenir la raó de vegades va en contra del que genuïnament volem. Canviar es basa en això, a renunciar a tenir raó per trobar camins alternatius més favorables, que et facilitin ser qui ets i aconseguir allò que realment has decidit que és bo per a tu.

No et sé dir si el món és com és perquè moltes persones actuen donant validesa a aquesta manera de veure el món. O bé tenim aquesta manera de veure el món fruit d’observar el que hi passa. No tenim la certesa absoluta de què és primer, si la creença o allò que observem. Ara bé, el que sí que podem constatar és que les creences creen una bona part de la nostra realitat. I el més important, la segueixen recreant fins que les canviem.

És complex modificar creences col·lectives, però cadascú de nosaltres sí que pot revisar les pròpies creences per actuar amb llibertat i de manera conscient en la mesura del possible. La llibertat absoluta no existeix, perquè sempre existeix la nostra llibertat i la dels altres, però sempre hem d’aspirar a adquirir graus de llibertat i responsabilitat per crear-nos una vida pròspera, i fer-ho tenint en compte les persones que considerem rellevants per a nosaltres, les persones que ens acompanyen durant la vida.