Els mantres i com despleguen la seva màgia: el poder de la paraula per ser i manifestar

Per a poder tenir èxit la manera de començar és alliberar-nos de les limitacions i creences que ens hi allunyen o ens el dificulten. Moltes vegades no ens adonem que tenim creences que no estan alineades amb la nostra part més autèntica i creativa.

Els mantres són frases que et poden inspirar a transformar allò que ja no et serveix i canviar-ho per una versió més acurada de qui ets. La paraula amb intenció i coneixement té molt poder per crear i també per transformar.

Comencem per conscienciar-nos de com ens parlem a nosaltres, doncs la manera com ho fem és molt important. Determinades maneres de parlar-nos poden crear-nos tot tipus de disfuncions, també físiques.

I per arribar a aquesta conscienciació pregunta’t com et parles a tu mateixa. Amb respecte? Amb amabilitat? Amb exigències? Tens a dins teu un petit dictador que et va dient que no fas mai res bé? Tens un petit irresponsable que fa veure que mai ha tingut res a veure amb el que hi ha a fora i que sempre et diu que miris la lluna? Estic exagerant, lògicament. Però segur que quan escoltes el teu diàleg intern veus una part del passat i dels records acumulats que et van guiant a recrear una vegada i una altra coses que fas automàticament i que has après, però que ja no vols per a tu.

Aquesta part de nosaltres que ens parla així també som nosaltres. No cal lluitar-hi. Només acceptar com és actualment. La relació entre com pensem, com ens parlem, ens porta a prendre unes determinades decisions i accions, i a acumular en moltes ocasions tot tipus d’emocions destructives i tòxiques envers nosaltres. En aquesta situació, els mantres ens ajuden a acceptar el que hem viscut, a ser-ne conscients, a veure que forma part del passat, a estimar-ho i a partir d’aquí a cuidar-nos i a parlar-nos millor.

Els mantres ens ajuden a connectar-nos amb una veritat més profunda. Tenen el poder d’alliberar-nos de les toxicitats i d’aprendre a dir-nos les coses d’una manera més funcional i amorosa. Quan anem acceptant el passat i aprenem a parlar-nos de manera diferent, despertem el poder il·limitat que tenim per generar i també per materialitzar la prosperitat a la nostra vida, a través de tots els projectes que triem.

Els mantres estan dissenyats perquè siguin un conjunt de paraules, acompanyades o no de sons, que vibren a una freqüència concreta per tal que provoquin transformacions voluntàries en tots els nivells del teu ésser. Els mantres contenen una determinada intenció i, per tant, activen la nostra llibertat de manera sistemàtica quan els integrem en una pràctica o rutina concreta relacionada amb allò que volem experimentar.

Et poso exemples de mentres que de ben segur coneixes. De fet en moltes pregàries religioses s’incorporen mantres compartits i potents per provocar transformacions i canvis. Per exemple, quan al final d’una pregària com el Pare Nostre, diem «amén», estem dient la instrucció «que així sigui, que es produeixi». Quan ens diem «t’estimo», estem reconeixent l’amor que portem dins, incondicional, per ser qui som. Quan diem «om», estem experimentant la pau mental i un estat de meditació que ens ajuda a connectar-nos amb la nostra essència, on ja ho tenim tot. En el cas del mantra «om», es coneix també com el mantra de la creació, de tot el que és, ha sigut i serà. Un altre exemple de mantra que forma part de tota una disciplina d’empoderament és el «jo soc». Aquest mantra et fa reconèixer la teva capacitat creadora des de la llibertat i responsabilitat del lliure albir.

Tot allò que poses darrere del «jo soc», pot crear mantres concrets que van expressant qui acceptes ser en aquest moment i que ajuden a desplegar allò que ets en totes les teves dimensions, també la material. Podries dir «jo soc la claredat mental», per exemple, quan estàs a punt de prendre una decisió important.

El que et vull dir és que els mantres, tot i venir de tradicions diferents, es troben àmpliament estesos i reconeguts, i moltes persones els utilitzen diàriament. No acostumo a ser dogmàtica en res, i tampoc ho soc en quins mantres són més efectius.
Això ho has de decidir tu. El més important és que t’ajudin en allò que et proposes. Per tant, prova’n alguns i tria els que et siguin més afins.

La clau és que els mantres siguin conscients i, per tant, que per a tu siguin actes personals de transformació i empoderament, no meres repeticions sense sentit ni comprensió. Quan ens diem els mantres permetem reconèixer el nostre poder personal.

Un mantra funciona quan t’ajuda a empoderar-te. Per exemple, quan diem «t’estimo», en el fons ens transforma si ens diem que ens estimem a nosaltres mateixos, ja que reconeixem que sense estimar-nos no podem estimar, sense estar plens d’amor no en podem donar.

Així, com que no hi ha uns mantres millors que d’altres, sinó opcions perquè puguis escollir, ja et comento que el mantra més natural i efectiu per a tu és aquell que t’acabaràs creant tu, i que generarà desbloquejos sense gaire esforç, perquè sortirà de la teva inspiració.

L’única cosa que et comento és que el mantra ha de tenir en tu un efecte d’apropar-te a la teva veritat, a qui ets. El mantra ha de ser una veritat que et faci sentir obertura i
expansió.